Проблемите в Motorola продължават – слухове твърдят, че компанията се е отказала от плана си да пусне наследник на Moto X4 поради мащабни съкращения в редиците си.

Moto X5, който вече се появи в няколко „теча“ по-рано тази година, очевидно е бил прекратен. Вместо това, компанията ще се съсредоточи върху E, G и Z сериите телефони.

Moto X5 трябваше да има дизайн, сходен с този на iPhone X, и вероятно иновативен скенер за пръстови отпечатъци, вграден директно в 5.9-инчовия 18:9 дисплей.

Това означава, че на практика серията Moto X вече остава в историята поне за момента. Успоредно с това, слухът твърди, че Motorola се отказва и от някои от своите Mods и ще запази само онези, които се продават добре. Вероятно ще бъдат спрени геймърските модификации, а ще се запазят тези за по-голяма батерия.

Вчера научихме, че Motorola ще съкрати 50 процента от своите служители в Чикаго, а шефът на Lenovo Ян Юенцин заяви, че идеята в развиващите се пазари да се продават смартфони Motorola вместо Lenovo не е проработила особено добре и че компанията планира да разчисти складовите наличности и да изгради отново марката Motorola.

Ъпдейт:

Motorola категорично отрече слуховете, които вещаят мрачно бъдеще за компанията

През уикенда китайският собственик излезе с твърдението, че това е преувеличено и невярно:

„Тези съкращения са част от продължаващ процес, който обявихме още в края на 2017 г. Дейността на офиса в Чикаго е намалена, но това не засяга половината служители там“, казва представител на Lenovo.

Според него планът ще засегне „по-малко от 2 процента“ от всички служители и случващото се не трябва да се тълкува като криза. От компанията съобщиха официално за Kaldata, че серията Moto Z няма да бъде спряна и първите нови модели от нея ще бъдат анонсирани до няколко месеца

0 0 глас
Оценете статията
Абонирай се
Извести ме за
guest
3 Коментара
стари
нови оценка
Отзиви
Всички коментари