Motorola Razr – първият сгъваем телефон на Motorola, който може да видим до края на годината

0
2508

Макар и сгъваемите смартфони за тази година вече да бяха оповестени, а почти всички технологични събития да минаха, това не означава, че е късно да видим още един сгъваем смартфон на пазара, и то от компания, която претърпява истинско възраждане в последните години – Motorola.

Motorola Razr, първият сгъваем смартфон на Motorola, може да бъде представен към края на 2019 г., като слуховете сочат към месец декември, а очакваният старт на продажбите е в началото на 2020 г.

Тази година вече чухме за Samsung Galaxy Fold… При това доста. Дори разбрахме, че корейският технологичен концерн вече работи и по втората му версия. През ноември също очакваме и Huawei Mate X – първият сгъваем смартфон на Huawei. Но сега можем да насочим вниманието си към Motorola.

От кога се говори за Motorola Razr?

Компанията планираше да анонсира Razr към средата на 2019 г., но стартът беше отложен по неизяснени причини, като се предполага, че най-вероятно компанията е имала какво да доусъвършенства по устройството. Същото се случи е с Galaxy Fold, но с далеч повече шум…

В светлината на прожекторите беше именно Galaxy Fold, и изглежда някак и потребителите, и технологичните журналисти забравиха, че сгъваемите дисплеи са бъдещето на смартфоните, или поне ще бъдат бъдещето на една съществена част от смартфоните в следващите години, и именно поради това можем да очакваме сгъваем смартфон от почти всеки производител.

Устройството Motorola Razr все още не е потвърдено официално, но има твърде много слухове, които просто ни карат да вярваме, че то е реално и ще бъде представено съвсем скоро.

Все пак трябва да приемем тази информация със задължителната доза критичност и съмнение, тъй като посоченият декември, като месец на представяне на смартфона, идва от анонимен източник, който не разкрива от къде има достъп до информацията.

Въпрос на време е да разберем дали наистина първият сгъваем смартфон на Motorola ще излезе до края на 2019 г. или не.

Какво да очакваме от Razr?

Motorola вероятно ги чакат същите препятствия, през които преминават Samsung и Huawei.

Сгъваемите екрани са една наистина деликатна иновация, която е значително по-сложна за производство, конструкция и поддръжка от обикновените конвенционални дисплеи. Покритието на тези екрани е изработено от пластмаса с висока пластичност, тъй като към момента няма сгъваемо стъкло, което да може да се използва в смартфоните. Това означава, че надраскването и увреждането на сгъваемите екрани е много по-лесно, а същевременно производителите трябва да положат доста усилия, за да направят качеството им високо, тъй като пластмасата все пак не е най-добрия материал за екрани.

Така например, въпреки че официалното представяне на Galaxy Fold беше отложено и компанията представи обновена версия на устройството на събитието IFA 2019, след като беше съобщено, че първоначалната версия е била с доста уязвим екран, журналист от портала TechCrunch съобщи, че е получил аморфно петно в средата на екрана на неговата тестова бройка. Предвид, че Samsung е компания с наистина много дългогодишен опит и често първа налага едни от най-големите иновации на технологичния пазар, и въпреки това среща такива трудности със стабилността и издържливостта на своя първи сгъваем смартфон, то това означава, че технологията наистина е трудна.

ДОБАВИ КОМЕНТАР

avatar
  Абонирай се  
Извести ме за