8.4 C
София

Mozilla планира ново поколение Firefox OS смартфони, насочени към хора, за които това е първи телефон

Най-четени

Иво Цеков
Автор, геймър, почитател на комедиите, Saturday Night Live и всичко друго, което може да извика усмивка на лицето.

Mozilla обяви новия си план, с чиято помощ се надява да наложи своята операционна система Firefox OS и той включва партньорство с няколко мобилни оператора за пускането на нов клас смартфони, насочени специално към потребители, които до този момент не са станали част от смартфон революцията.

Новината дойде от Барселона, където тези дни хиляди професионалисти и журналисти ще видят най-новите постижения в мобилните комуникации. Именно тук Mozilla се надява да направи силно първо впечатление и е предвидила самостоятелно представяне тази вечер.

Партньорите в новата Firefox OS инициатива ще разработят телефони за купувачи най-вече от развиващите се страни, като дизайнът трябва да напомня на по-старите обикновени телефони, но в същото време те ще предлагат базова функционалност да пускат приложения, възпроизвеждат мултимедия, правят снимки и сърфират в мрежата.

„Използвайки Firefox OS и силата на интернет, ще създадем ново поколение модерна платформа за смартфони от базово ниво“, казва президентът на Mozilla Ли Гонг.

Сред операторите, които ще работят заедно с неговата компания са японската KDDI, LG U+, испанската Telefonica и Verizon Wireless. Целта на групата е „да създаде по-интуитивен и лесен за използване интерфейс, захранван от Firefox OS за потребителите по цял свят“.

Първите телефони, плод на този проект, се очакват на пазара догодина.

Абонирай се
Извести ме за
guest
0 Коментара
Отзиви
Всички коментари

Нови ревюта

Подобни новини