mSpy стартира продажбите на смартфони с вграден шпионски софтуер

0
99
Компанията mSpy стартира продажбите на популярни модели смартфони, на които предварително е инсталиран и скрит за използващите ги шпионски софтуер, съобщава Forbes. Целевата група на устройствата са основно работодатели, които възнамеряват да следят своите служители, родители, които искат да знаят по всяко време къде се намира и какво прави тяхното дете, както и семейни двойки. Разработчикът рекламира своя продукт със слогана „Те няма да разберат“.

Разработеният от mSpy софтуер може да следи практически всяка активност на смартфона – историята на разговорите и посетените сайтове в интернет, водената чрез електронната поща кореспонденция, разменените съобщения в iMessage, WhatsApp, Viber, Skype и други месинджъри, направените с камерите на устройството снимки, записаните в календара на телефона събития, околните звуци, натискането на клавишите, местоположението, определено с помощта на системата GPS и така нататък.

Цялата тази информация се изпраща до сървъра без знанието на потребителя. Поръчалият смартфона-шпионин може да получи достъп до нея чрез личния си акаунт в сайта на mSpy. Пак чрез него той може дистанционно да блокира устройството или да изтрие цялото му съдържание.

Основател на mSpy е 27-годишният емигрант от Беларус Андрей Шиманович, пристигнал неотдавна в Ню Йорк. Компанията му инсталира „шпионски“ софтуер на различни актуални модели смартфони, включително HTC One, Nexus 5, Samsung Galaxy S4 и iPhone 5S. За Galaxy S4, например, потребителят ще трябва да заплати 300 долара за самия смартфон и още 199 долара за абонамент за една година.

0 0 гласа
Оценете статията
Абонирай се
Извести ме за
guest
0 Коментара
Отзиви
Всички коментари