MWC 2012: Samsung представиха нов супербърз сензор за камера на смартфони

0
16

Участието на Samsung в Световния мобилен конгрес в Барселона със сигурност ще се запомни. Освен, че представи чисто нов таблет от серията Note, компанията обяви пред събралата се публика и новоразработения си сензор за камера на смартфон, който ще подобри възможностите за снимане на бъдещите им мобилни устройства.

8-мегапикселовият CMOS сензор се нарича S5K3H7 и, според Samsung, ще може да снима със скорост от 30 кадъра в секунда при пълна 8Mp резолюция. Това, по – просто казано, означава, че камерите на бъдещите смартфони на Samsung ще снимат толкова добре, колкото и самостоятелните видео камери.

Супербързият сензор ще заснема дори движещи се обекти без никакво забавяне, като по този начин ще намали риска от размазани снимки. Това ще го направи идеален за употреба в динамични ситуации като снимане на спортни събития, например.

Въпреки че скоростта на сензора ще е почти двойно по-голяма от тази на други подобни сензори, поддържащи резолюция от 8 мегапиксела, от Samsung твърдят, че той няма да изисква повече енергия, тъй като използва енергоспестяващи електрически вериги.

Освен че ще може да снима при пълната си резолюция при скорост 30 кадъра в секунда, сензорът ще гарантира и видео резолюция от 720р при скорост 120 кадъра в секунда, както и VGA резолюция на снимки при скорост 240 кадъра в секунда.

Малките размери на сензора ще го направят изключително удобен за интегриране в разнообразни модели смартфони. От Samsung уточниха, че масовото производство на сензора ще започне следващия месец. Кога, обаче, ще се появят първите смартфони, които ще го ползват, все още не се знае.

0 0 гласа
Оценете статията
Абонирай се
Извести ме за
guest
0 Коментара
Отзиви
Всички коментари