fbpx
-2.2 C
София

MWC 2015: Cyanogen ще работи с Qualcomm за апарати от нисък и среден клас

Най-четени

Иво Цеков
Автор, геймър, почитател на комедиите, Saturday Night Live и всичко друго, което може да извика усмивка на лицето.

Cyanogen обяви мащабна кампания за ребрандиране , която трябва да даде по-професионален и корпоративен вид на марката.

Тя включва нов, по-лъскав имидж, ново лого и цялостната идея за това, че зад най-популярния Android ром стои сериозна организация, а не просто група ентусиасти.

Добре позната на потребителите на Android, които обичат да слагат различни ромове на своите устройства, Cyanogen до скоро имаше и много близки отношения с OnePlus до такава степен, че всички OnePlus One апарати излизаха с CyanogenMod като стандарт.

С нарастването на популярността на марката обаче, групата е решила да предприеме по-делови подход към начина, по който пласира своя софтуер. Като част от новата стратегия, Cyanogen обяви и напълно ново партньорство с американския производител на чипове Qualcomm. Така Cyanogen ще разработва софтуер за новите продукти от т.нар. Reference Design на Qualcomm от тази година.

Въпросният дизайн на практика улеснява по-бързото пускане на смартфони от страна на производителите, тъй като те вече имат Snapdragon-базирани апарати, които са използват при създаването на собствените си модели. Конкретно, Cyanogen ще прави софтуер за устройства, работещи със Snapdragon 200, 400 и 600 – апарати от нисък и среден клас. Така през 2015 г. и 2016 г. очакваме да видим повече устройства, работещи с CyanogenMod, отколкото когато и да било.

Абонирай се
Извести ме за
guest
0 Коментара
Отзиви
Всички коментари

Нови ревюта

Huawei P50 Pro – възродена легенда

От днес актуалният флагман на китайския производител Huawei вече е наличен за предварителна поръчка в България. След забавяне, породено от редица причини, компанията размести...

Подобни новини