Финландската компания HMD Global, която има правата за производството на смартфони с бранда Nokia, представи на голямото изложение MWC 207 в Барселона обновената версия на класическия телефон .

Устройството работи под управлението на операционната система Nokia’s Series 30+ и е оборудван с 2,4-инчов QVGA (320х240 пиксела) цветен дисплей, основна камера с резолюция 2 мегапиксела и слот за microSD карти памет. Интересното е, че в него е инсталиран уеб-браузъра Opera Mini, както и популярната игра Лакомата змия, която бе инсталирана и в предишната версия на фийчърфона. Новият модел е станал по-тънък и по-лек от оригинала.

Обновената Nokia 3310 е запазила най-характерната черта на оригинала – дългото време на автономна работа. С едно зареждане устройството може да работи 22 часа в режим на разговори, а в режим на готовност издържа един месец.

Продажбите на новата Nokia 3310 започват тази пролет при цена 49 евро. Предлагат се модели с червен, жълт, тъмносин и сив цвят на корпуса.

Да си припомним, че през месец май 2016 година Nokia сключи стратегически договор с финландската компания HMD относно интелектуалната собственост на бранда, в рамките на който HMD може да създава смартфони с търговската марка Nokia през следващите 10 години.

Фотография Kaldata

12
ДОБАВИ КОМЕНТАР

avatar
8 Коментари
4 Отговори на коментарите
2 Последователи
 
Коментарът с най-много реакции
Най-горещият коментар
  Абонирай се  
нови стари оценка
Извести ме за
64kama
64kama

Че за 49€ можеха да пуснат c функционалност на iphon 3?

redplane
redplane

На външен вид очаквах да е по-близка до оригинала. Това ми изглежда крехко. Надявах се и на IP68. Като цяло съм по-скоро разочарован, но като дойде по магазините ще видим как ще е.

mathur
mathur

Бахти и ГАВРАТА…..това няма НИЩО общо с 3310….Кретени…

anonimus
anonimus

Дай да видим ся кой беши няй успешния ни тилифон…. оооооо дай да направим ниещо ново и да го кръстим 3310…. ПЕЧАЛБА?

Agentpat
Agentpat

Определено дизайна ми харесва, но цената е леко височка.

64kama
64kama

Смартфон Wink World SE, Dual SIM, 8GB, 3G, Черен
андроид 6

88 лв емаг

Нокиа
Нокиа

Интернет вие взел АКЪЛА! Като не ти харесва не го купи!

Amanotimena
Amanotimena

Wink World SE като марка ми звучи нешо което дори и при слагането ми в джоба вече ще бъде счупено от незнаини причини и ще почне да дава дефекти .. да не говорим за изтърване…

assa
assa

Ти да не се надяваш на новата „тунингована“ нокийка, която е с по-голям цветен дисплей и е по-лека като цяло да има и частица от здравината на оригинала? Това е просто един тъп телефон, който е създаден, за да се възползва от качесествата на оригиналния без да ги има.

Крис
Крис

Изглежда брутално! Бих си го купил!

RIOTT
RIOTT

Изобщо не са мръднали от стария ми 2730.

Жоро
Жоро

Май май се оптива да почерпи сили от оригинала. Дизайна не ми харесва, но това е субективно. АКО имаше някаква защита щеше да се превърне в перфектния служебен телефон. И да това че пише Нокия не значи, че има нещо общо със здравината на оригнала. Същото важи и за Wink World SE. Цената е добра пожелавам им успех.