Компанията HMD Global, притежаваща правата на бранда Nokia, анонсира по време на Mobile World Congress (MWC) поредното издание на легендарен модел от 90-те години.

Преди година HMD представи новия вариант на популярния Nokia 3310, а този път учуди всички с новия дизайн на Nokia 8110. Именно това е характерният извит телефон, използван от героите в блокбастъра „Матрицата“, който през 90-те години се приемаше като вещ от бъдещето.

Новото мобилно устройство на HMD Global, точно като оригинала, представен през 1998 година, дава възможност да се отговори на позвъняването просто като се плъзне неговата горна част. Предлагат се модели с класически черен цвят и с яркожълт бананов цвят на корпуса.

Nokia 8110 не може да бъде счетен за смартфон, понеже използва платформата на HMD Global за обикновени мобилни телефони Smart Feature OS. Но производителят обеща да представи необходимите базови приложения, включително търсачката на Google, Google Assistant, Google Maps, Facebook, Twitter и т.н.

Nokia 8810 поддържа LTE и има версия с две SIM-карти. Използва се процесора Qualcomm Mobile Platform 205, налични са 512 MB оперативна памет, 4 GB вградена памет. 2 МР основна камера и 2,5-инчов QVGA дисплей. Новият телефон издържа 25 дни с едно зареждане.

Продажбите на смартфона Nokia 8110 започват през месец май при цена 79 евро.

0 0 гласа
Оценете статията
Абонирай се
Извести ме за
guest
2 Коментара
стари
нови оценка
Отзиви
Всички коментари