MWC 2019: ZTE анонсира часовника-смартфон Nubia Alpha

0
419

Принадлежащият на компанията ZTE бранд Nubia представи на голямото изложение MWC 2019 в Барселона интересното мобилно устройство Nubia Alpha с дълъг гъвкав екран, който почти изцяло обвива китката и изглежда като съвременен смарт часовник.

В Nubia Alpha се използва OLED екран с размер на диагонала 4 инча и резолюция 960х192 пиксела. Той показва информация за времето датата, физическата активност на потребителя, както и уведомленията от смартфона. Nubia Alpha може да се използва като телефон – да се провеждат телефонни разговори, да се получават и изпращат съобщения.

Nubia Alpha се базира на системата върху чипа Snapdragon Wear 2100, специално създадена за устройствата за носене и обикновено се използва в смарт часовниците и фитнес гривните. Устройството разполага с 1 GB оперативна памет, 8 GB флаш-диск и акумулаторна батерия с капацитет 500 mAh, достатъчен за два дни непрекъсната работа. Има и камера с резолюция 5 мегапиксела.

Интересно е, че това не е прототип, а напълно готов за продажби продукт, който ще излезе на пазара след месец. Версията на Nubia Alpha с Bluetooth ще се появи в Европа през месец април тази година при цена 449 евро. Моделът с поддръжката на eSIM и 4G ще започне да се продава в Китай през месец април, а в Европа – през лятото при цена 549 евро. Позлатената модификация струва 649 евро.

ДОБАВИ КОМЕНТАР

avatar
  Абонирай се  
Извести ме за