Китайският производител на мобилна електроника Vivo представи първия в света смартфон със скенер за пръстови отпечатъци, вграден в екрана на дисплея. Използва се ултразвукова технология за разпознаване на биометричните особености, представена също по време на събитието MWC 2017 в Шанхай.

Vivo не представи ново устройство, а демонстрира възможностите на новата технология чрез усъвършенстван Xplay 6. Скенерът е разположен директно под OLED матрицата, дебелината на която не бива да е повече от 1,2 милиметра.

Принципът на работа на новия биометричен скенер съвсем не е сложен: директно в екрана е интегриран ултразвуков скенер, който постоянно е активен и при необходимост изпраща импулс, който отразявайки се от палеца, връща на процесора неговия отпечатък.

Тази технология има очевидното преимущество, че освен че скенерът за пръстови отпечатъци е незабележим, той може да се използва с мокри, мръсни и дори горещи пръсти. Подобен метод бе използван от китайския концерн LeEco при производството на флагмана Le Max 2.

Продажбите на смартфони с новия скенер за пръстови отпечатъци е планирано за края на тази година, като основната причина за забавянето е ограничения брой процесори, поддържащи ултразвуковото сканиране.

0 0 глас
Оценете статията
Абонирай се
Извести ме за
guest
1 Коментар
стари
нови оценка
Отзиви
Всички коментари