NASA пусна собствено приложение за Android и iOS, посветено на МКС

0
53

Американската космическа агенция NASA пусна собствено мобилно приложение, предназначено да дава детайлна информация за ставащото на Международната космическа станция. С помощта на приложението винаги ще знаете какво прави в момента екипажът на орбиталната лаборатория, каква е температурата в отделните модули или колко енергия генерират соларните панели на станцията. Програмата ще е достъпна за потребителите на телефони, задвижвани от Android и iOS, съобщи Space.com.

Чрез ISSLive! феновете на космическите изследвания ще получат безпрецедентен достъп до любопитна информация, където и да се намират. Данните ще включват информация от самата МКС, както и от контролния център, който се намира в космическия център Джонсън, разположен в Хюстън, щата Тексас.

Информацията е толкова подробна, че минута по минута ще знаете какво точно прави всеки астронавт от шестчленния екипаж, който живее и работи на станцията. В допълнение към данните за телеметрията на лабораторията, потребителите ще могат да обикалят из нея чрез триизмерен модел, който я пресъздава в реални размери.

ISSLive! може да се използва върху смартфони и таблети напълно безплатно.

Най-любопитните ще могат да следят в реално време каква е относителната позиция на станцията спрямо Земята, Луната или Слънцето.

Същата информация ще бъде достъпна и за потребителите на настолни компютри чрез уеб проекта Space Station Live!. Той, както и мобилното приложение, са разработвани в разстояние на една година, за да предложат подробна информация на всички желаещи.

0 0 глас
Оценете статията
Абонирай се
Извести ме за
guest
0 Коментара
Отзиви
Всички коментари