NexDock 2: още една док станция за смартфони

3
589

Преди две седмици в сайта за потребителско инвестиране Kickstarter стартира кампания за започване производството на док станция за смартфони, която е всъщност хардуерно разширение за мобилните телефони. NexDock 2 изглежда като лаптоп. Когато към него се включи смартфон, системата автоматично разширява десктопа на целия екран и става възможна удобната работа с помощта на клавиатура, тъчпад и мишка.

Резолюцията на дисплея е 1920х1080 пиксела. Теглото на устройството е 1,4 кг. Налична е аудио система с четири говорителя, слот за SD карти памет и други компоненти, типични за лаптопите. Корпусът е направен от лека алуминиева сплав и като цяло устройството прилича на MacBook Air.

Поставени са USB Type-C порт, HDMI интерфейс и обикновен USB порт. Самият NexDock 2 без смартфон е безполезен – той няма хард или флаш диск, но има акумулаторна батерия с капацитет 38 Wh.

Особеното в тази дока станция е, че към нея не може да бъде включен всеки смартфон. Поддържат се само някои модели на Samsung и Huawei. Флагманските телефони на тези компании имат специален режим, който дава възможност да се използват по този начин. Размерът на работния плот могат да се регулират.

Всички, които се включат в кампанията сега, ще могат да закупят устройството при цена $199. След това тази цена ще нарасне до $229.

0 0 глас
Оценете статията
Абонирай се
Извести ме за
guest
3 Коментара
стари
нови оценка
Отзиви
Всички коментари