NexDock 2: още една док станция за смартфони

3
480

Преди две седмици в сайта за потребителско инвестиране Kickstarter стартира кампания за започване производството на док станция за смартфони, която е всъщност хардуерно разширение за мобилните телефони. NexDock 2 изглежда като лаптоп. Когато към него се включи смартфон, системата автоматично разширява десктопа на целия екран и става възможна удобната работа с помощта на клавиатура, тъчпад и мишка.

Резолюцията на дисплея е 1920х1080 пиксела. Теглото на устройството е 1,4 кг. Налична е аудио система с четири говорителя, слот за SD карти памет и други компоненти, типични за лаптопите. Корпусът е направен от лека алуминиева сплав и като цяло устройството прилича на MacBook Air.

Поставени са USB Type-C порт, HDMI интерфейс и обикновен USB порт. Самият NexDock 2 без смартфон е безполезен – той няма хард или флаш диск, но има акумулаторна батерия с капацитет 38 Wh.

Особеното в тази дока станция е, че към нея не може да бъде включен всеки смартфон. Поддържат се само някои модели на Samsung и Huawei. Флагманските телефони на тези компании имат специален режим, който дава възможност да се използват по този начин. Размерът на работния плот могат да се регулират.

Всички, които се включат в кампанията сега, ще могат да закупят устройството при цена $199. След това тази цена ще нарасне до $229.

3
ДОБАВИ КОМЕНТАР

avatar
2 Коментари
1 Отговори на коментарите
3 Последователи
 
Коментарът с най-много реакции
Най-горещият коментар
3 Автори на коментарите
Coca ColaКоко6каТодор Автори на последните коментари
  Абонирай се  
нови стари оценка
Извести ме за
Тодор
Тодор

малко скъпичко но е готино 🙂

Коко6ка
Коко6ка

Лошо няма. За пореден път да се чуди човек на простотията на Майкрософт. Тази „иновация“ беше представена Хюлет Пакърд през 2015-та, когато пуснаха на пазара HP Elite x3.
https://www8.hp.com/us/en/ads/elitex3/overview.html
Тогава, а и дори и сега ми се стори безумно скъпи, но ако сравнявам представената цена на „док станцията“ плюс специфичния модел Самсунг или Хуауей, HP излиза изгодно, въпреки и стария вече Снапдрагон 820.

Проблемът на представените в статията устройства е един – калпавата операционна система

Coca Cola
Coca Cola

Българоид, научи се, че не става дума за това кой първи го пуска на пазара, а кой първи го реализира успешно на пазара. Сигурен съм, че идеи за подобни док станции е имало още през 90-те, както и таблети са били пускани прототипно още в началото на 90-те. Важно е кой налага нещата на пазара, а не кой първи ги показва. Тъчпада се ползва от военните още през 70-те, но Епъл купува технологията и я прави масова. Вземи нещо, наложи го и тогава говори. Няма никакво значение кой „първи“ пуска идеята. Познавам 2-ма човека, които смятат, че първи са имали… Виж още »