Nextbit спира поддръжката на Robin в края на месеца

1
367

За това се предполагаше от известно време, така че новината тук не е изненадваща. В крайна сметка, Nextbit не бе господар на собствената си съдба, откакто лидерът в геймърската периферия Razer закупи компанията през януари.

Самата сделка предизвика доста въпросителни и мнозина се чудиха защо компания, свързвана с периферия за гейминг, може да има интерес към производител на смартфони. Може би най-логичното обяснение е, че Razer се готви да навлезе на този пазар със собствена гейм конзола с Android или пък дори с телефон.

Собствениците на единствения смартфон на Nextbit – Robin – обаче определено се интересуват повече от настоящето, отколкото от бъдещето, каквото за техния апарат на практика няма. И тук новината е лоша – от 31 юли компанията спира всяка официална поддръжка за смартфона по телефон, чат, през сайта си или профилите си в социалните мрежи. Нещо повече, ще се зачитат гаранциите на телефона само, ако покупката е направена допреди шест месеца. Nextbit обещава, че ще се опита да пуска поне пачове по сигурността за Robin до 2018 г., но дори далеч по-големи производители не са били достатъчно отдадени на подобна кауза.

Това на практика слага край на живота на Robin. Ако имате този телефон и искате да го обновите, ще ви се наложи да прибегнете до къстъм ROM-ове като LineageOS, но пък така ще загубите официалните облачни услуги, които идват от официалния фърмуер.

1
ДОБАВИ КОМЕНТАР

avatar
1 Коментари
0 Отговори на коментарите
0 Последователи
 
Коментарът с най-много реакции
Най-горещият коментар
1 Автори на коментарите
Анонимен Автори на последните коментари
  Абонирай се  
нови стари оценка
Извести ме за
Анонимен
Анонимен

Това е капитализмът. Гаранция – франция.