Nexus телефоните вече не се продават в Google Store

0
33

Появата на Google Pixel – първият смартфон, създаден изцяло от Google – е новият претендент за лидерство на пазара и това закономерно води до края на ерата Nexus. Един от най-категоричните знаци за това е фактът, че Google набързо изчисти каталога на Google Store от почти всички продукти от тази марка.

С изключение на няколко самотни кейса за Nexus 5X и 6P, в момента всичко останало вече е изтеглено. В допълнение, Google потвърди, че вече не планира да произвежда нови продукти с марката Nexus.

Въпреки, че ще натъжи феновете на Nexus, подобен ход е съвсем закономерен от бизнес гледна точка. Pixel представлява новата визия на Google за това какво трябва да представлява един Android смартфон. Той чувствително се различава от Nexus като производство, софтуер и маркетинг, така че е закономерно да бъде лицето на смартфон усилията на компанията. Освен това, за разлика от предните модели, изработвани от компании като Samsung, LG, Huawei и др., Google държи максимално при себе си контрола върху създаването на Pixel и просто наема външна компания – в случая НТС – която да го изработи. По този начин Google на практика става ОЕМ и използва модел, който не е толкова различен от политиката на Apple.

0 0 глас
Оценете статията
Абонирай се
Извести ме за
guest
0 Коментара
Отзиви
Всички коментари