Nexus 5 и Android 4.4 KitKat на видео

0
30
В глобалната мрежа се появи 7-минутен видеоклип, на който подробно се демонстрират новият смартфон на Google – Nexus 5, операционната система Android 4.4 KitKat и работата на няколко стандартни приложения. Видеото е записано на 9 октомври и, съдейки по всичко, на него е заснет прототип на устройството – поне този извод се налага от липсата на марката Nexus на задния капак и споменаването на Key Lime Pie вместо KitKat в името на операционната система Android. В подкрепа на това е и фактът, че смартфонът очевидно работи под управлението на по-стар вариант на Android 4.4, тъй като в него не са налични редица функции, видими на по-нови скрийншоти на платформата.

Така или иначе, видеоклипът дава доста пълна представа за външния вид и част от функциите на телефона. Подробно се демонстрират 4,95-инчовият IPS-дисплей, големият модул на камерата на задния панел и двата говорителя в долната част на екрана. В горната част на смартфона е разположен изход за слушалки, вляво – регулатор за силата на звука, вдясно – бутон за включване и слот за SIM-карта. В долната част на апарата е се намира порт microUSB.

Анимацията работи гладко и без никакво забавяне. Видеото демонстрира работата на браузъра Chrome, зареждане на страници в YouTube и възпроизвеждането на видео, както и работа с Google Earth и Google Play.

Както се съобщава, екранът на устройството ще има резолюция 1920 x 1080 пиксела, като то ще бъде базирано на процесор Snapdragon 800 с тактова честота 2,3 GHz и ще получи 2 GB оперативна памет и 16 или 32 GB вградена флаш-памет, както и 1,3-мегапикселова фронтална и 8-мегапикселова основна камера със система за оптична стабилизация на картината. Смартфонът ще бъде оборудван със система за безжично зареждане и вероятно ще се предлага с два вида батерии – с капацитет 2300 и 3000 mAh. В допълнение към обичайните сензори като акселерометър и компас слуховете добавят и сензор за налягане.

Очаква се Nexus 5 да бъде анонсиран официално едновременно с представянето на Android 4.4 KitKat на 15 октомври.

0 0 глас
Оценете статията
Абонирай се
Извести ме за
guest
0 Коментара
Отзиви
Всички коментари