Nexus 5 лесно може да бъде ремонтиран, смятат от iFixit

0
25


Новият смартфон на Google Nexus 5 е лесен за ремонтиране, смятат експертите от iFixit. За установят това обаче те са се погрижили да разглобят изцяло устройството и да проверят всяка негова част и евентуалната стойност и трудност при ремонтиране ѝ.

Разглобявайки смартфонът из основи, от iFixit установяват, че ремонтът на Nexus 5 би ви излязъл доста евтино, а работата по него не би била особено трудна. Експертите споделят, че панелите са закрепени с пластмасови палчета, а не с лепило, което позволява по-лесното им отстраняване. Единствената пречка е била долната част на панела, но от iFixit допълват, че с внимание и малко упоритост и тя се преодолява сравнително лесно.

Антените за Wi-Fi, MIMO и GPS са разграничени и обозначени, което гарантира, че няма да се объркате при отварянето на устройството. Батерията е залепена с точно необходимото количество лепило, а говорителите могат да бъдат отстранени без особено много усилия. От iFixit подчертават обаче, че има вероятност да си имате проблеми ако пукнете дисплея на своя Nexus 5, защото предната част на телефона, LCD технологията и стъклото са на едно.

Като крайна оценка експертите оценяват трудността на ремонта на новия телефон на Google с 8/10 (като 10 е най-лесен за оправяне).

0 0 глас
Оценете статията
Абонирай се
Извести ме за
guest
0 Коментара
Отзиви
Всички коментари