Nielsen: През 2013г. смартфоните ще са хит в развиващите се пазари

0
43

Развитите икономики са най-предпочитания пазар за производителите на смартфони. Те разполагат с голям брой платежоспособно население, което, на всичкото отгоре, в повечето случаи държи да е в крак с последните тенденции в технологиите. Според фирмата Nielsen обаче ако същите тези компании държат да реализират успешни продажби и тази година, трябва да обърнат повече внимание на развиващите се пазари.

По данни на фирмата, в много страни от развиващия се свят смартфоните все още са новост. В Индия и Русия например доминиращият мобилен апарат е обикновения телефон без тъчскрийн, QWERTY клавиатура или операционна система. Същите тези телефони се използват, съответно, от 80 и 51% от мобилните потребители в двете страни. За сравнение, в САЩ 60% от продаваните телефони са смартфони.

Друга фирма за анализи – Canalys – предрича бум на търсенето на смартфони в развиващите се страни и особено в петте страни от групата BRIIC, а именно Бразилия, Русия, Индонезия, Индия и Китай. От фирмата очакват ръстът на продажбите на смартфони в тези страни да скочи с 22.5% още тази година. Що се отнася до Китай, този ръст вече е налице. От всички гореспоменати развиващи се икономики, единствено в Китай смартфоните в момента доминират на пазара за мобилни телефони.

0 0 глас
Оценете статията
Абонирай се
Извести ме за
guest
0 Коментара
Отзиви
Всички коментари