Nokia доминира на пазара на Windows Phone 8 смартфоните

0
45

На всички е известно, че по онова време Nokia беше един от най-големите доставчици на смартфони, базирани на операционната система Symbian, а сега финландският производител стана лидер в доставките на „умни телефони“, базирани на новата мобилна платформа Microsoft Windows Phone 8. Както вече сте запознати, Nokia в момента не е в най-доброто си финансово състояние, но въпреки това е на първо място по продажби на Windows Phone 8 смартфони, което очевидно изглежда обещаващо, но проблемът е, че общият брой на продадените апарати в световен мащаб, базирани на тази операционна система е много малък.

Според портала AdDuplex, финландският разработчик контролира около 78 процента от пазара на Windows Phone-смартфоните, според производителя, през четвъртото тримесечие на 2012 г., компанията е продала около 4 милиона модела Lumia, а анализаторите от Canalys съобщиха, че общо в света са били продадени 5,1 милиона устройства с Windows Phone.

Изглежда, че за Nokia беше най-удачното решение да внедри в своите смартфони новата мобилна операционна система на Microsoft, но като цяло положението на финландския разработчик не е много добро.

0 0 гласа
Оценете статията
Абонирай се
Извести ме за
guest
0 Коментара
Отзиви
Всички коментари