Nokia е най-предпочитаната марка в Индия

0
14

Индия избра за пореден път Nokia. Търговската марка на финландските производители е провъзгласена за най-предпочитана в Индия за трети път. Анкетното проучване е направено от Economic Times и Brand Equity, които още вчера оповестиха резултатите. За пръв път Nokia е избрана за най-добрата марка в Индия през 2005 година. Успехът на финландските производители в тази част от света се задържа и през 2008 и 2009 година.

Според анализаторите резултатите от проучването на Economic Times и Brand Equity съвсем не са шокиращи, а даже твърде очаквани. Лидерските позиции на Nokia в Индия се дължат предимно на това, че в близките няколко години мобилните комуникации в страната усилено започнаха да се развиват. Потребителите на мобилни телефони в Индия се увеличават с изключителна скорост. До момента те наброяват приблизително 670 милиона.

Награждаването на Nokia с титлата „най-предпочитана марка в Индия” съвпада и с друго събитие. Тази година Nokia отбелязва петнадесетгодишнината си от началото на своето присъствие в Индия. Първият мобилен разговор в Индия е бил осъществен на 31 юли 1995 година с телефон, произведен от Nokia и в мрежа, изградена с оборудване на компанията.

В анкетата на Economic Times и Brand Equity вземат участие над 300 търговски марки от различни сфери – производители на потребителски продукти и компании, занимаващи се с предлагането на различни услуги. Всички те бяха оценени от жителите на 131 индийски града по седем основни критерия. На основата на тях Nokia бе определена като компанията, на която може да се има най-много доверие, предлага качествени продукти на достъпна цена, най-добрият производител на продукти сред своите конкуренти, винаги предлага нещо ново, модерно и оригинално и стабилно стои на лидерската си позиция сред останалите търговски марки.

ДОБАВИ КОМЕНТАР

avatar
  Абонирай се  
Извести ме за