Nokia е подготвила още един евтин смартфон с Windows Phone

0
32

Вчера Nokia представи новия си бюджетен продукт на Windows Phone 8 – Lumia 620. Преди облагането с данъци цената на апарата ще бъде около $ 250. Да, смартфонът е най-достъпният сред устройствата, работещи на „осмицата“, но той е още доста далеч от някои Android-модели, които могат да бъдат закупени за около $ 100-150.

Ето защо финландската компания е решила да представи на пазара още по-евтиния смартфон Lumia 505. Поради прекалено слабите си характеристики той няма да работи под управлението на Windows Phone 8, неговата операционна система ще бъде Windows Phone 7.8.

Малко преди публикуването на снимката, някои спецификации на устройството разкри мексиканското подразделение на компанията на страницата си във Facebook. Особено изненадващо е, че апаратът, характеристиките на който, според идеята, трябва да бъдат по-слаби от тези на Nokia Lumia 510, притежава 8-мегапикселова камера.

Сайтът WMPoweruser предполага, че смартфонът ще бъде оборудван с дисплей с диагонал между 3,5 и 4 инча и с резолюция 800 x 480 пиксела, едноядрен процесор с честота 800 MHz, 256 MB RAM и 4 GB вградена памет. Напълно е вероятно, продажбите на устройството да бъдат ориентирани изключително към развиващите се пазари, за да се конкурират с евтините Android-продукти.

0 0 глас
Оценете статията
Абонирай се
Извести ме за
guest
0 Коментара
Отзиви
Всички коментари