Nokia е продала 4,4 милиона WP-смартфона през 4-то тримесечие

1
31

Nokia представи предварителните финансови резултати за 4-то тримесечие на 2012 г. За първи път продажбите на Windows Phone смартфони са надминали тези на Symbian-устройства.

По предварителни данни, през последното тримесечие финландската компания е продала 15,9 милиона смартфона. 4,4 милиона от тях са били модели на Windows Phone, 2,2 – на Symbian. Някак си, Nokia изведнъж реши да отнесе към смартфоните телефоните от линията Asha – от тях са продадени 9,3 милиона (по-рано те принадлежаха към обикновените телефони).

Трудно е това да се нарече добър резултат, защото през 3-то тримесечие Nokia е продала 6,3 милиона „умни устройства“ (тогава Asha още не се считаха за смартфони). Продажбите на WP-апарати са се увеличили спрямо предходното тримесечие с 1,5 милиона единици.

Nokia не уточнява колко от тези 4,4 милиона са смартфони на най-новата операционна система на Microsoft, тази цифра отчита и WP7 и WP8-устройства. Но дори и ако си представим, че всички 4,4 млн. работят на Windows Phone 8, това е доста скромна цифра за предпразничното тримесечие, а всъщност и за началото на продажбите на нов продукт. Например, само за 3 дни са били реализирани 5 милиона iPhone 5, а от Android-флагмана на Samsung – Galaxy S III – са били продадени 9 милиона копия още преди началото на продажбите (от предварителни поръчки).

0 0 глас
Оценете статията
Абонирай се
Извести ме за
guest
1 Коментар
стари
нови оценка
Отзиви
Всички коментари