Nokia започна да актуализира старите си WP-смартфони

0
16

Nokia най-накрая пристъпи към обновяване на своите смартфони, работещи на Windows Phone 7.5. Първите щастливци са притежателите на Lumia 800.

Собствениците на тези устройствата от Холандия са били уведомени за необходимостта от актуализиране, което се осъществява на 4 етапа. В крайна сметка смартфоните получават обновена ОС – променен е размерът на плочките, налице са нови варианти на цветово оформление на интерфейса, нова анимация при стартиране и някои други подобрения, включително усъвършенствана версия на браузъра Internet Explorer 9.

По-рано бе съобщено, че собствениците на старите смартфони Nokia, базирани на Windows 7.5, в рамките на актуализацията ще получат също обновен плеър Nokia Music 3.0 и незначителни промени в Nokia Maps и Nokia Drive.

Очаква се, че в близко бъдеще актуализацията ще бъде достъпна и за всички други притежатели на Lumia 800 от останалите страни, по-късно ъпдейта ще получи също Lumia 900, а бюджетният Lumia 510 ще постъпи в продажба направо с Windows Phone 7.8 на борда.

В допълнение, в мрежата се появи информация и за първото обновление за апаратите от линията Lumia, работещи на Windows Phone 8. Тези устройства ще се сдобият с актуализацията, наречена „Portico“ до края на декември – това се съобщава в микроблога Nokia Care US. Предполага се, че тя ще донесе несъществени изменения, насочени основно към отстраняването на бъгове, като например случайното рестартиране и „изчезването“ на Wi-Fi връзката в режим на готовност.

0 0 глас
Оценете статията
Абонирай се
Извести ме за
guest
0 Коментара
Отзиви
Всички коментари