Nokia започна обновяването на старите си WP-смартфони

0
12

Nokia обяви старта на глобалното разпространение на ъпдейта Windows Phone 7.8 за старите си смартфони, работещи на Windows Phone 7.5, а това са: Nokia Lumia 610, Lumia 710, Lumia 800 и Lumia 900. В актуализацията има много полезни нововъведения, взаимствани от Windows Phone 8.

Собствениците на изброените устройства ще могат да оценят такива промени, като възможността за споделяне на мобилната интернет връзка, предаване на мултимедийно съдържание през Bluetooth, работа с изображения в Camera Extras (например, създаване на анимирани снимки), а освен това ще получат и още редица приложения (Contact Share, Play To и Nokia City Lens).

Сега на началния екран могат да се използват плочки в три размера: малки, средни и големи (по-рано имаше само един размер), а броят на цветовите схеми е увеличен от 11 на 20. Добавена е опция за използване на изображения от Bing за фон на екрана в заключено положение, които да се сменят всеки ден. Подобрена е защитата от децата и от случайното включване в джоба. След ъпдейта ще бъде достъпен нов раздел с броячи – ще бъде възможно да се наблюдава трафика, минутите и съобщенията. В допълнение, заявено е разширение на езиковата поддръжка.

Актуализацията ще бъде разпространена през следващите няколко седмици за различните региони и ще може да се инсталира през приложенията Zune за PC или Windows Phone за Mac.

ДОБАВИ КОМЕНТАР

avatar
  Абонирай се  
Извести ме за