Nokia иска да защити продуктите си от преждевременно изтичане на информация

0
47

За производителите на електроника Интернет се явява едновременно благословия и проклятие. Достатъчно е някой да успее да направи снимка на подготвящ се за пускане нов модел и да я качи в мрежата, и изображението мигновено ще се разпространи на множество източници, а изненадата ще се превърне в главоболие. В нова заявка за патент Nokia описва начин за предпазване от подобни случаи, защото финландският производител също е бил засегнат многократно от тях.

Преди да започне масовото производство на ново устройство компанията обикновено събира няколко прототипа на крайния продукт, и именно тези прототипи обикновено са предмет на изтичане на информация. За да се предпази от такива действия, Nokia предлага да се внесат в предварителните прототипи някои незначителни промени, които да ги отличават един от друг. Например, на илюстрацията виждаме компас с различна ориентация върху иконата на картографското приложение, както и различни позиции на колата върху иконата на плеъра.

Този прост метод ще позволи на компанията бързо да идентифицира конкретния екземпляр, конкретния прототип на изтеклата снимка. Така ще може да се определи и отговорното лице, което не е трябвало да допуска фотографиране на устройството преди официалното му представяне. Същевременно тези уникални елементи на потребителския интерфейс за всеки отделен прототип ще бъдат трудно забележими за обикновения потребител. Nokia все още не е успяла да получи патент за технологията, но не е изключено тази система на незначителни разлики вече да се използва при работата върху новите модели.

0 0 гласа
Оценете статията
Абонирай се
Извести ме за
guest
0 Коментара
Отзиви
Всички коментари