Nokia иска забрана на смартфоните BlackBerry в САЩ

0
27

Според неофициални данни, финландският производител Nokia се е обърнал към съда с искане да бъдат забранени продажбите на смартфоните на канадската компания Research In Motion на територията на САЩ. Както съобщава изданието Computerworld, подаденият иск се отнася до мобилни устройства, в които се използва технология за трансфер на данни по локалната мрежа. Патентът за нея принадлежи на финландския производител.

Ако страните успеят да се договорят за размера на лицензионните такси, искът може да бъде оттеглен. Представители и на двете компании отказват да коментират публикуваната информация. Обикновено подобни искове биват подавани след неуспешни опити за постигане на споразумение чрез арбитражен съд, тъй като един от участващите в конфликта не приема условията на другия.

В иска не се споменава споразумението, сключено между Nokia и Research in Motion през 2003 година – тогава производителят на BlackBerry лицензира притежавана от финландците технология в тази област. Както отбелязва Computerworld, той се отнася до друг патент, свързан със същата технология.

0 0 глас
Оценете статията
Абонирай се
Извести ме за
guest
0 Коментара
Отзиви
Всички коментари