13.5 C
София

Nokia и Windows Phone вече няма да съществуват

Най-четени

Светослав Димитровhttps://www.kaldata.com/
Занимава се със създаване на съдържание за уеб от 2009 г. с над 9000 написани новини за Калдата. Интересува се от SMM, Афилиейт и др.
Изглежда, че смартфоните Nokia Lumia 730 и Nokia Lumia 830 са последните, които ще бъдат пуснати под марката Nokia. В Информационната мрежа се появи вътрешен документ на Microsoft, описващ използването на фирмените марки и именно там е указано, че компанията се отказва от марките, като Nokia и Windows Phone.

„В рамките на поетапен преход ние ще се откажем от имената на производителя (Nokia) в наименованието на продуктите по време на предпразничните ни рекламни кампании“ – това се казва в документа. Това означава, че през ноември-декември, Microsoft няма планове да използва марката Nokia. И имайки предвид, че до тогава компанията едва ли ще пусне някакъв смартфон или таблет, то може спокойно да се обяви, че Lumia 830 и Lumia 730 са последните апарати с логото на някогашния велик финландския производител. Марката „Lumia“ обаче остава.

Втората марка, от която Microsoft планира да се откаже е Windows Phone. Но това не означава, че софтуерният гигант внезапно е решил да спре развитието на своята мобилна операционна система. Просто излизането на Windows 9 ще отбележи началото на ерата на единна система за всички устройства на Microsoft – компютри, таблети, смартфони и игрови конзоли. Ето защо в близко бъдеще „Windows Phone“ ще бъде заменен просто с „Windows“.

Компанията вече тихомълком се отказва от „Windows Phone“ – в последната си реклама на флагмана Nokia Lumia 930 (както и в рекламните материали за Lumia 730 и Lumia 830) не се споменава системата, а най-новият Windows Phone смартфон на HTC получи името HTC One (M8) for Windows (което сега не изглежда странно).
Абонирай се
Извести ме за
guest
10 Коментара
стари
нови
Отзиви
Всички коментари

Нови ревюта

Подобни новини