Nokia може да не успее да произведе толкова бройки от Lumia 920, колкото са нужни

0
38

Вече не е тайна, че смартфонът Lumia 920 се посреща много добре от потребителите и продажбите му вървят доста успешно. Комбинацията от мощен хардуер, фотографската технология PureView и операционната система Windows Phone 8 явно има магически ефект върху купувачите, които пазаруват смартфона като топъл хляб. Оказва се обаче, че финландският мобилен гигант може да не успее да произведе толкова копия от Lumia 920, колкото са нужни, за да се задоволят пазарните нужди, съобщи Phonearena.com.

Според независими анализатори от китайската компания Sohu производството на Lumia 920 е ограничено до 20 хиляди бройки на ден или около 600 хиляди месечно. По същия начин стоят нещата и с по-евтиния модел Lumia 620.

Ако числата са верни вероятно ще се стигне до още по-значителен недостиг на устройства, тъй като по празниците се очаква по-голямо търсене на новите попълнения в серията Lumia на Nokia.

Все още експертите нямат обяснение защо Nokia не обръща по-сериозно внимание на Lumia 920. Моделът в момента е водещ за компанията и се радва на голям интерес от страна на потребителите, готови да платят големи суми за качествен смартфон. Предполага се, че има проблеми при доставката на някои от компонентите и по-конкретно – с тяхното качество. За основен виновник се посочват чиповете на Qualcomm, които в някои случаи не осигурявали достатъчна стабилност при изчисленията.

0 0 глас
Оценете статията
Абонирай се
Извести ме за
guest
0 Коментара
Отзиви
Всички коментари