Nokia изпрати до медиите прессъобщение, че в началото на 2017 година ще започне продажбите на своите нови смартфони, работещи под управлението на операционната система Android. Едновременно с това в в официалния уеб-сайт на финландската компания се появи раздел, посветен на новите мобилни устройства.

Nokia съобщи още, че в четвъртък, на 1-ви декември, е затворена сделката по продажбите на бизнеса по производството на обикновени мобилни телефони от страна на Microsoft, на HMD Global, основана преди година и половина от бивши топ-мениджъри на Nokia, както и на Foxconn Technology Group при цена $350 милиона. Сглобяването на новите смартфони ще се извършва от принадлежащата на Foxconn компания FIH Mobile, а продажбата – от регистрираната във Финландия компания HMD Global. HMD възнамерява да произвежда и таблети.

Генералният директор на HMD Global Арто Нъммела (Arto Nummela) каза, че се надява да превърне компанията в ключов конкурентен играч на пазара за смартфони. „Мисля, че имаме възможност да заемем малко място в щандовете на магазините. Към днешен ден потребителите се увличат по най-различни смартфони, но въпросът е, дали обичат тези брандове и дали ще им останат предани“ – допълни Нъммела.

Nokia напусна пазара на смартфони през 2014 година, когато продаде своя мобилен отдел на Microsoft за $7,2 милиарда.

0 0 гласа
Оценете статията
Абонирай се
Извести ме за
guest
0 Коментара
Отзиви
Всички коментари