Nokia няма да произвежда смартфони с екран над 4,7 инча

4
46

Според експерти, компанията Nokia не планира да произвежда смартфони с диагонал на екрана над 4,7 инча. По този начин производителят изоставя сегмента на т. нар. „таблетфони“. Вероятно финландците ще наблегнат на 4,5-инчовите дисплеи. Припомняме, че с такъв е оборудван и флагманът Lumia 920. Като причина за това експертите посочват липсата на поддръжка в операционната система Windows Phone на панели с резолюция Full HD.

Според анализатори, в сегмента на смартфоните с екрани от и над 5 инча лидер продължава да бъде операционната система Android. Тенденцията ще се запази и през 2013 година. Очаква се през тази година ръстът на продажбите на такива устройства да бъде 136%, а броят на продадените устройства да достигне 60,4 милиона апарата. Към 2016 г. последният показател ще нарасне до 146 милиона, пише ресурсът DigiTimes.

Що се отнася до някои от останалите големи производители, изданието отбелязва, че е малко вероятно Apple да представи смартфон с екран с диагонал 5 инча или по-голям. Аналогична е ситуацията и при Research In Motion (RIM) и нейната нова линия BlackBerry 10.

Следва да се отбележи, че някои производители са решили да не ограничават размера на екрана на своите модели. Така например, по неофициална информация Sony подготвя 6,44-инчово устройство, Huawei анонсира 6,1-инчовия смартфон анонсира, а диагоналът на екрана на Galaxy Note III, според слуховете, ще бъде 6,3 инча.

0 0 глас
Оценете статията
Абонирай се
Извести ме за
guest
4 Коментара
стари
нови оценка
Отзиви
Всички коментари