Nokia обнови софтуера на единствения MeeGo-смартфон N9

0
27

Анонсираният още миналата година смартфон Nokia N9, който е и единствения официален апарат на финландците базиран на операционната система MeeGo, не стана много популярен, поради ограничения тираж и отказа на производителя да развива тази платформа. Въпреки това, Nokia представи обновена версия на своята ОС, наречена MeeGo PR1.3.

Nokia обещава стотици подобрения в операционната си система, касаещи нейната производителност и функционалност. Например, ще има поддръжка на видео разговори Google Talk, възможност за лесна подредба на папките, преместване на една икона на мястото на друга, подобрено е и приложението „Камера“ (серийно заснемане), а така също е обновен и навигационния софтуер.

Вече могат да се качват снимки, видео и документи в Dropbox, а така също пристигат и уведомления от Twitter и Facebook, които сега са достъпни на екрана със събития, подобрена е и историята на уеб-сърфирането, появила се е поддръжка на документи от MS Office 2010 и DLNA, преработен е е-мейл клиентът и функцията Copy/Paste за документи и уеб-страници. Има и редица други подобрения и нововъведения, за които Nokia все още не е дала официална информация. Повишена е стабилността на операционната система, подобрено е качеството на видео декодирането, коригирани са проблемите с NFC, увеличено е нивото на звука и др.

Актуализацията ще се разпространява безжично и заема 203 MB. Nokia планира да я разпространи по целия свят през следващите седмици.

0 0 глас
Оценете статията
Абонирай се
Извести ме за
guest
0 Коментара
Отзиви
Всички коментари