Nokia подари на уволнените румънци евтини смартфони

1
20

По информация на изданието Romania Business Insider, компанията Nokia е решила да закрие завода си в румънския град Клуж един месец по-рано от планираното. Така 500 служители бяха уволнени миналия петък, а останалите 1 830 души ще загубят своите работни места утре. Финландската компания е решила да подари на бившите си работници по един бюджетен смартфон Nokia 500.

Представител на синдикалните заяви, че предприятието се закрива месец по-рано поради липса на поръчки. Освен „прощалния подарък“, всеки от уволнените ще получи обезщетение в размер на три брутни работни заплати. За сравнение, напускайки Германия преди време (при прехвърлянето на производството в Румъния), Nokia изплати на служителите от закриващия се завод обезщетение в размер на 30 брутни заплати. В допълнение, румънците могат да разчитат на допълнителни 500 евро, които Nokia е готова да предостави на онези, които искат да отворят собствен бизнес или да продължат обучението си.

Финландската компания също така се е съгласила да финансира и курсове за преквалификация на бившите си служители в случай, че те желаят да посещават такива.

1
ДОБАВИ КОМЕНТАР

avatar
1 Коментари
0 Отговори на коментарите
0 Последователи
 
Коментарът с най-много реакции
Най-горещият коментар
  Абонирай се  
нови стари оценка
Извести ме за
BLC
BLC

Сигурно няма кой да ги купи