Nokia продаде знакова за нея сграда във Финландия

5
39

Както се очакваше, Nokia продаде сградата на централното си управление, разположена във финландския град Еспоо на брега на Балтийско море близо до Хелзинки. Това се съобщава днес в официално обръщение към пресата.

Купувач на сградата е друга финландска компания – Exilion, сделката е на стойност 170 млн. евро (или $ 222 милиона). Продажбата на недвижимия имот, обаче, не означава, че персоналът ще отиде някъде другаде – Nokia ще остане дългосрочен наемател на сградата с обща площ от 48 000 квадратни метра, която тя притежаваше от 1997 г. насам.

Финансовият директор на Nokia отбеляза, че продажбата ще помогне на компанията за по-доброто фокусиране върху основната и дейност. При настоящата ситуация 170 милиона евро явно няма да са излишни за Nokia.

По-рано ръководството на финландската компания заяви, че в рамките на преструктурирането ще се отърве от неосновни активи, по този начин Nokia е готова да стигне до крайности, само за да остане на повърхността в този труден за нея момент.

Припомняме, че през последните няколко тримесечия компанията търпи загуби, поради така наречения преход от Symbian към Windows Phone. Като част от програмата за намаляване на разходите бяха закрити всички заводи в Европа (в това число и във Финландия), а производството бе преместено в Азия.

Според последните доклади, пазарът възприема добре новия флагмански смартфон Lumia 920. Финландската компания, обаче, все още не е обявила официалните данни за неговите продажби.

0 0 глас
Оценете статията
Абонирай се
Извести ме за
guest
5 Коментара
стари
нови оценка
Отзиви
Всички коментари