Nokia пусна Symbian Anna за Nokia N8, Nokia C7, Nokia C6-01 и Nokia E7

1
37

Компанията Nokia спази обещанието си и пусна актуализация на Symbian Anna за смартфоните Nokia N8, Nokia C7, Nokia C6-01 и Nokia E7.

Ако фърмуерът на вашия смартфон е актуален, за обновлението до Symbian Anna са необходими само 27 мегабайта трафик. В този случай, в зависимост от региона на пребиваване, са достъпни за потребителите няколко вида обновявания: традиционен ъпгрейд с помощта на компютър, с Ovi Suite 3.1.1 и OTA-ъпдейт (over-the-air).

Nokia сериозно е преработила потребителския интерфейс на Symbian Anna и е подобрила ползваемостта й. В новата операционна система влиза обновление на Nokia Maps с подобрена функционалност за търсене, нови маршрути на обществения транспорт и възможност за използване на Facebook, Foursquare и Twitter.

Новият браузър в Symbian Anna се отличава с голямо удобство и по-голямата скорост на работа. А самата операционна система е получила подобрена система за криптиране на данните и поддръжка на IPSEC и SSL VPN, което трябва да зарадва предимно корпоративните потребители.

И накрая, в Symbian Anna присъства и поддръжка на технологията Near Field Communications (NFC), която активира вградения в Nokia C7 NFC-модул.

Symbian Anna вече е достъпна за жителите на някои европейски и азиатски страни, включително и Великобритания, Франция, Италия и Индия. През следващите седмици, операционната система ще достигне и до други региони.

1
ДОБАВИ КОМЕНТАР

avatar
1 Коментари
0 Отговори на коментарите
0 Последователи
 
Коментарът с най-много реакции
Най-горещият коментар
  Абонирай се  
нови стари оценка
Извести ме за
zubracha
zubracha

Е хубаво де, за по-старите им телефони няма ли да пуснат по някой ъпдейт…
Светът не се върти само около тези четири телефона…:D