Днес в сертификационния център на FCC се появи смартфон Nokia с индекс TA-1047, както и някои подробности за новото мобилно устройство.

Оказа се, че главната особеност на новия смартфон ще бъде пълноценната хардуерна клавиатура. Устройството ще работи под управлението на операционната система KaiOS.

Според тази информация, габаритните размери на смартфона Nokia TA-1047 са 68 х 133 милиметра, като корпусът на устройството е метален. Дисплеят е с размер 3,3-инча и резолюция 480х480 пиксела. Използва се системата-върху-чипа Qualcomm Snapdragon 205 с две ARM Cortex A53 процесорни ядра с тактова честота 1,1 GHz и графичен ускорител Adreno 304.

Телефонът разполага със слот за външни карти памет, слот за една SIM-карта, LTE модем за работа в 4G мрежите, FM-радио и Bluetooth 4.2 LE модул за използване на безжични слушалки.

Операционната система KaiOS е уникална разработка на компанията HMD Global, която ще започне да се използва още през 2018 година. Цялата ОС е написана от нулата на HTML5, с което е постигната невероятно висока скорост на работа при ниска консумация на електрическа енергия.

Очаква се смартфонът Nokia TA-1047 да бъде анонсиран на CES 2018 в средната на месец януари или на MWC 2018 в края на февруари.

Абонирай се
Извести ме за
guest
3 Коментара
стари
нови оценка
Отзиви
Всички коментари