HMD Global

Изминалото тримесечие се оказа много добро за пазара на смартфони и богато на събития относно мобилните телефони. Интересно е, че OnePlus изпревари Samsung и Apple в продажбите на смартфони в Индия. Индийският пазар все още остава ненаситен със смартфони и борбата за него е голяма. И още, Huawei отне второто място на Apple на глобалния пазар. Но специално внимание заслужава успеха на смартфоните Nokia, показали невероятно бърз ръст.

Според публикуваната от Counterpoint Research информация, за една година продажбите на Nokia са нараснали със 782%. Разбира се, толкова големият ръст се дължи на това, че брандът Nokia се завърна на пазара съвсем наскоро, след дълго отсъствие. Въпреки това, завръщането на Nokia може да се нарече успешно и дори триумфално.

За краткото време от началото на производството на смартфоните Nokia, компанията HMD Global успя да извоюва 1% от глобалния пазар. Това даде възможност на компанията да влезе в класацията на десетте най-успешни производители на смартфони по отношение ръста на продажбите.

Успехите на Nokia се обясняват не само с популярността на бранда. HMD Global досега не е допуснала никакви съществени грешки и ако продължава в същия дух, само след една година ще завземе още по-голям дял от пазара на смартфони.

0 0 гласа
Оценете статията
Абонирай се
Извести ме за
guest
0 Коментара
Отзиви
Всички коментари