Nokia се договори с Polar Mobile за създаване на над 300 мобилни приложения

0
14

До момента финландската компания Nokia успя да измине около половината от дългия и криволичещ път в посока на адаптирането към Windows Phone. Но все още не е съвсем ясно с какво, освен със старата си слава, концернът възнамерява да се открои сред множеството производители на устройства, работещи под управлението на WP. Вероятно с цел да промени ситуацията, Nokia се договори за сътрудничество с канадския разработчик на софтуер Polar Mobile. Съгласно условията на договора, тази компания трябва да разработи за финландския производител на мобилни телефони повече от триста нови приложения.

При това Nokia е вперила поглед не само в собственото си бъдеще (да се чете: „Windows Phone 7“), но и към настоящето, което вече е почти минало, имайки предвид Symbian и MeeGo. И за тях обаче канадците ще напишат немалко редове работен код. Дори първите 50 приложения, които ще създадат разработчиците от Polar Mobile, ще бъдат именно за устремилата се бавно, но сигурно към един по-добър свят ОС Symbian. Очаква се резултатите от техния труд да се появят в Nokia Ovi Store още през идния месец.

Както съобщава ресурсът Phonearena, някои от разработваните приложения ще включват съдържанието на няколко големи издателства, в частност WiredUK, Kompass, Advertising Age, The Globe and Mail, Shanghai Daily и 7DAYS.

Засега от Nokia мълчат по въпроса, кога ще станат реалност пилотните Windows-базирани приложения. Знае се само, че първите финландски „прозоречни“ телефони се очакват в края на текущата година.

ДОБАВИ КОМЕНТАР

avatar
  Абонирай се  
Извести ме за