Nokia се завръща със смартфони и таблети с Android

3
1

Nokia публикува официален отговор на въпроса, който днес вълнува много много хора, след като стана ясно, че Microsoft продава целия си бизнес с мобилни телефони от начално ниво.

 

Легендарната финландска компания съобщи, че е постигнала споразумение с FIH Mobile, която е дъщерна компания на Foxconn, както и с втория купувач на мобилния бизнес – HMD Global относно продажбата на активите, свързани с мобилните телефони от нисък клас.

Едновременно с това Nokia съобщи за сключване на стратегически лицензен договор с HMD Global относно интелектуалната собственост и бранда, в рамките на който HMD Global през следващите 10 години може да създава телефони и таблети от ново поколение с търговската марка Nokia.

HMD Global е нова компания със седалище във Финландия, която е специално основана за независима работа върху телефони, смартфони и таблети с бранда Nokia. Предвижда се създаването на цялостна фамилия мобилни устройства с търговската марка Nokia.

Явно, мечтите на много фенове на Nokia ще станат реалност през следващите години и на пазара ще се появят смартфони и таблети Nokia, работещи под управлението на операционната система Android.

Всички се питат, дали финландците ще успеят да си възвърнат предишната слава, след като толкова години останаха извън пазара.

ДОБАВИ КОМЕНТАР

3 коментара за "Nokia се завръща със смартфони и таблети с Android"

Извести ме за
avatar
Сортиране по:   нови | стари | оценка