Nokia се завръща със смартфони и таблети с Android

3
17

Nokia публикува официален отговор на въпроса, който днес вълнува много много хора, след като стана ясно, че Microsoft продава целия си бизнес с мобилни телефони от начално ниво.

 

Легендарната финландска компания съобщи, че е постигнала споразумение с FIH Mobile, която е дъщерна компания на Foxconn, както и с втория купувач на мобилния бизнес – HMD Global относно продажбата на активите, свързани с мобилните телефони от нисък клас.

Едновременно с това Nokia съобщи за сключване на стратегически лицензен договор с HMD Global относно интелектуалната собственост и бранда, в рамките на който HMD Global през следващите 10 години може да създава телефони и таблети от ново поколение с търговската марка Nokia.

HMD Global е нова компания със седалище във Финландия, която е специално основана за независима работа върху телефони, смартфони и таблети с бранда Nokia. Предвижда се създаването на цялостна фамилия мобилни устройства с търговската марка Nokia.

Явно, мечтите на много фенове на Nokia ще станат реалност през следващите години и на пазара ще се появят смартфони и таблети Nokia, работещи под управлението на операционната система Android.

Всички се питат, дали финландците ще успеят да си възвърнат предишната слава, след като толкова години останаха извън пазара.

ДОБАВИ КОМЕНТАР

3 коментара за "Nokia се завръща със смартфони и таблети с Android"

avatar
  Абонирай се  
нови стари оценка
Извести ме за
bure_s_barut
bure_s_barut

Nokia каквото беше – беше. Всичко за тях с мобилните телефони приключи.

Azhen
Azhen

Не се знае ! Щом може 1 годишни китайски марки да станат известни извън китай , защо и Nokia не може да се върне ? Nokia има много голяма история и се помни вече от 2-3 поколения мисля , не мисля че е приключило.

По-добре късно отколкото никога.

bluewater
bluewater

Очакванията към тях ще бъдат много, много големи. Самите те вдигнаха летвата много високо преди години. Имам в предвид качествени телефони. Дали китайските заводи ще стигнат качеството на финландските? Съмнявам се, по скоро ще има доста разочаровани фенове. И не защото няма да извадят добър телефон а просто защото няма да е достатъчно добър.