9.7 C
София

Nokia се подиграва с Apple

Най-четени

Остават няколко дни до началото на продажбите на смартфона Lumia 900 в САЩ и компания Nokia започна забавна рекламна кампания, показваща предполагаемо бета-тестване на смартфони от конкурентна корпорация. На специално създадения сайт са поместени три клипа, в които лесно се разпознава подигравка с iPhone 4 и с първия смартфон от Apple.

На сайта Smartphonebetatest върви обратно броене до началото на продажбите на Lumia 900 от оператора AT&T. На страницата постоянно се превърта видео с пародия на телевизионен водещ, скучаещ в очакване на значимото събитие. Що се отнася до трите клипа, то в тях един от представителите на компанията-разработчик се оплаква на колегите си от недостатъците на смартфона, но те го иронизират и уверяват, че потребителите и така ще купуват това, което им се предложи.

В първото видео се пародира ситуацията с антената на iPhone 4, във второто – екрана на първия iPhone, на който нищо не се вижда при слънчева светлина, а в третото – крехкостта на корпуса на смартфона. Но Nokia са били много внимателни: никъде на сайта не се споменава нито името на компанията, нито на Lumia 900 или на iPhone. Въпреки това, американските журналисти бързо „прозряха„, че Smartphonebetatest е част от мащабната рекламна кампания на финландската корпорация.

Абонирай се
Извести ме за
guest
3 Коментара
стари
нови
Отзиви
Всички коментари

Нови ревюта

Подобни новини