7.2 C
София

Nokia тествали Android върху смартфоните Lumia

Най-четени

Преди да продадат мобилния си бизнес на Microsoft Nokia обмисляли да се преориентират към Android. Това стана ясно от материал, публикуван днес в „Ню Йорк Таймс“. От изданието твърдят, че финландците имали намерение да направят решителната стъпка към края на 2014 година.

Това, обаче, не е всичко. Според NYT, екипът на Nokia успешно тествал мобилната платформа на Google върху избрани смартфони от линията Lumia. Тази информация била предоставена на изданието от двама вътрешни служители на Nokia, които са предпочели да останат анонимни поради конфиденционалността на проекта. Те, също така, твърдят, че Microsoft са знаели за тези планове.

Тази информация не ни изненадва кой знае колко. Компаниите по принцип винаги изготвят „план Б“ в случай, че основната им стратегия не проработи както трябва. Освен това, както твърдят източниците, адаптирането на Android към телефоните Lumia не е било кой знае колко голямо предизвикателство.

Някои анализатори обаче гледат на всичко това като на пропусната възможност от страна на Nokia. Ако финландската компания бе обявила плановете си пред Microsoft (а това, според източниците, не е станало), тя би могла да използва това като коз и да поиска много повече пари за мобилния си бизнес.

Nokia бе критикувана още преди години, че е направила грешка като се е захванала с Windows Phone вместо с Android. Кой знае, ако още в началото бе избрала мобилната платформа на Google, Nokia днес нямаше да има нужда да продава мобилния си бизнес на Microsoft. Така или иначе, обаче, сделката вече е факт и няма връщане назад.

 

 

Абонирай се
Извести ме за
guest
4 Коментара
стари
нови
Отзиви
Всички коментари

Нови ревюта

Подобни новини