Nokia удължи плановете си за обновяване към Android 10

0
389

През август миналата година ви споделихме за плановете на HMD Global да въведе новата Android 10 операционна система на своите Nokia телефони. Важно е да отбележим, че компанията е вероятно най-големият поддръжник на програмата Android One, обещаваща редовни ъпдейти. Предвид обстоятелствата обаче не всички обещания бяха спазени и някои устройства (конкретно Nokia 7.2 и 6.2), които трябваше да се обновят досега, все още работят на Android Pie. В тази връзка HMD сподели своя нов план за ъпдейт на всички останали устройства в каталога на производителя.

В най-скоро време през остатъка от март се очаква бюджетният телефон Nokia 2.2 да получи първите си обновявания. След това (в началото на тримесечието април-юни) вероятно смартфоните Nokia 2.3, 3.1 Plus, 3.2, 4.2, 6.2, 7.2 и 8 Sirocco също ще получат Android 10. Следващите предвидени устройства са Nokia 5.1 Plus и 1 Plus. Последните в плана на HMD да се сдобият с Android 10 към края на периода (месец юни, вероятно) са Nokia 1, 2.1, 3.1 и 5.1.

HMD Global не е единствената компания, реструктурираща плановете си в резултат от надвисналата заплаха от COVID-19. Китайският производител Xiaomi също забави обновяването на някои свои устройства. Смартфонът Mi A3, включен в Android One програмата, пропусна своите срокове на обновяване, като даже няма планирана дата за евентуално въвеждане на ъпдейта.

0 0 глас
Оценете статията
Абонирай се
Извести ме за
guest
0 Коментара
Отзиви
Всички коментари