Nokia ще осигури дългогодишна поддръжка на MeeGo и N9

1
15

Nokia успокои потенциалните купувачи на новия смартфон N9 като ги увери, че операционната система MeeGo ще бъде поддържана години наред и те няма защо да се притесняват. Информацията идва от члена на висшето ръководство на финландците Клас Стрьом, който е публикувал новината в своя профил, в микроблогинг платформата Twitter. Съобщението му е препечатано в The Handheld Blog.

Моделът Nokia N9 стана известен с факта, че е първият и последен телефон на финландския мобилен гигант, който върви под мобилната операционна система MeeGo. Това автоматично превърна устройството в екзотика на пазара, а клиентите подхождат предпазливо към подобни явления, особено като се има предвид, че телефонът е доста скъп.

В превод, информацията, публикувана от Клас Стрьом означава, че за N9 ще има редовни обновления.

Nokia N9 ще бъде разпространен в сравнително ограничен брой държави. Броят на страните, където телефонът ще се предлага е само 23 и България също влиза в това число. Напоследък плъзнаха слухове за увеличаването на страните от списъка. Очаква се смартфонът да бъде пуснат в Бразилия и Индия – държави, които не присъстват в първоначалния списък, но тази информация не може да бъде потвърдена стопроцентово на този етап.

1
ДОБАВИ КОМЕНТАР

avatar
1 Коментари
0 Отговори на коментарите
0 Последователи
 
Коментарът с най-много реакции
Най-горещият коментар
  Абонирай се  
нови стари оценка
Извести ме за
felix123
felix123

усетиха се ,дано не е твърде късно !