Компанията HMD Global възнамерява да представи на предстоящото събитие MWC 2018 редица нови смартфони. Информацията за още един от тях публикува GSMArena и други популярни уеб-портали.

Според тази информация, Nokia 4 ще бъде смартфон от средно ниво. Телефонът ще се базира на системата-върху-чипа Qualcomm Snapdragon 450 с четири ARM Cortex-A53 ядра с тактова честота до 1,8 GHz и интегрирания графичен ускорител Adreno 506.

Новият Nokia 4 ще поддържа LTE мобилните мрежи от четвърто поколение със скорост за обмен на информацията до 300 Mb/s. Осигурена е поддръжката и на безжичните Wi-Fi 802.11ac мрежи.

Размерът на екрана и резолюцията не се съобщават, но спецификациите на процесора показват, че поддържа резолюции максимум до 1920х1200 пиксела.

По време на голямото изложение MWC 2018, което ще стартира на 25 февруари в Барселона, се очаква и анонса на смартфоните Nokia 7 Plus и Nokia 1, качествените изображения на които бяха неотдавна публикувани.

Според финансовите отчети, през последното тримесечие на 2017 година са продадени 4,4 милиона смартфона Nokia, което е много добро постижение за HMD Global. Към днешен ден брандът Nokia е на 11 място по продажби на смартфони в света.

0 0 гласа
Оценете статията
Абонирай се
Извести ме за
guest
0 Коментара
Отзиви
Всички коментари