Nokia 5 и Nokia 6 започнаха да получават обновление до Android 8.1 Oreo

5
1173

Компанията HMD Global още преди година пусна първите си смартфони под марката Nokia и обеща, че ще пуска за тях най-новия софтуер най-малко две години. Съдейки по всичко, финландската корпорация възнамерява да спази обещанието си, което в съвременния свят се случва рядко. И така, за евтините смартфони Nokia 5 и Nokia 6 неочаквано започна да се появяват ъпдейти до Android 8.1 Oreo.

Сега собствениците на смартфоните Nokia 5 и Nokia 6 могат да актуализират своите мобилни устройства до най-новата операционна система – Android 8.1 Oreo. Актуализацията съдържа в себе си редица нови функции и възможности, както и мартенска кръпка за сигурността на системата на Google, затваряща над 20 нарушения в системата за защита. Важно е да се отбележи също, че става дума за последната стабилна версия на операционната система, а не за нейната бета-версия, така че точно сега ъпдейтът е достъпен за всички и за всеки.

Обновлението за Nokia 5 заема 866,7 MB, а за по-скъпия Nokia 6 малко повече – 875,1 MB. Финландската HMD Global препоръчва на собствениците на нейните мобилни устройства да инсталират най-новия софтуер, защото по думите й, той не само подобрява скоростта и увеличава автономията чрез подобрените алгоритми за пестене на енергия, но не съдържа в себе си и тези бъгове и уязвимости, които са присъствали в по-ранната ОС.

Поддържат ли смартфоните Nokia 5 и Nokia 6 функцията за получаване на мигновени актуализации Project Treble – не е известно, но най-вероятно не.

0 0 гласа
Оценете статията
Абонирай се
Извести ме за
guest
5 Коментара
стари
нови оценка
Отзиви
Всички коментари