Nokia 9 се отлага за следващата година

5
1611

Компанията HMD Global, притежател на бранда Nokia, взе решение да отложи излизането на флагманския смартфон Nokia 9 с пет камери. Информацията е на уеб портала Nokia anew. Посочва се, че основната причина за забавянето е, че устройството още не е готово за комерсиални цели.

Въпреки упоритите слухове, че презентацията на Nokia 9 ще се състои до края на тази година, продуктовият мениджър на компанията Юхо Сарвикас лично е взел решението за отлагане излизането на смартфона на пазара. Според него, смартфонът не може да излезе на пазара в това състояние.

Според Nokia anew, смартфонът Nokia 9 най-вероятно ще бъде представен по време на събитието MWC 2019. Това означава забавяне с почти половин година. Решението е доста опасно, понеже през това време конкуренцията ще започне да предлага на пазара смартфони, базирани на системата-върху-чипа Snapdragon 855. А Nokia ще остане с миналогодишен хардуер.

Според Nokia anew, Сарвикас отлага излизането на Nokia 9, понеже се притеснява да не загуби ръководния си пост при възникване на някакви проблеми с този смартфон. Изданието подчертава, че прототипите на иновативния телефон са били много стабилни.

5
ДОБАВИ КОМЕНТАР

avatar
3 Коментари
2 Отговори на коментарите
4 Последователи
 
Коментарът с най-много реакции
Най-горещият коментар
4 Автори на коментарите
Tech Maniac!pix3lБай ТошоТонев Автори на последните коментари
  Абонирай се  
нови стари оценка
Извести ме за
Тонев
Тонев

Ако ще представят телефон през 2019 година с Snapdragon 845, трябва да бият по ценa Xiaomi Pocophone…

pix3l
pix3l

„Според Nokia anew, смартфонът Nokia 9 най-вероятно ще бъде представен по време на събитието MWC 2018.“

Щом ще е по време на събитието MWC 2018 – може!

Бай Тошо
Бай Тошо

Пише MWC 2019 ТАПУНГЕР ИДИОТСКИ

pix3l
pix3l

Щото са го оправили, куха лейко… ама то акъл трябва, че да се сетиш. 😀

Tech Maniac!
Tech Maniac!

„Според Nokia anew, Сарвикас отлага излизането на Nokia 9, понеже се притеснява да не загуби ръководния си пост при възникване на някакви проблеми с този смартфон.“
Тоя Сервикас, ако продължава така, ще ги забие в земята… Те се опитват да възродят марката отново, а тоя ги спира! И как все флагмана им не е сполучлив преди обявяването!? Nokia 8 Sirocco, Nokia 9… като разработят 10-ка и нея ли чв я пуснат една година по-късно с вече стар чипсет?
Нали на тестовете се е представил добре? Какво толкова го съмнява!?