Nokia Lumia 920 настига Galaxy Note II

16
39

Nokia Lumia 920 изглежда ще стане най-популярния смартфон на финландския производител през последните няколко години. В Amazon се наблюдава сериозна шумотевица – в момента всички запаси от този апарат са продадени не само в Китай и Германия, но и в САЩ. Освен това, в Америка днешното устройство се продаваше не за $ 450 (началната му цена), а за $ 600-700. Новата партида от тези устройства се очаква до началото на януари.

Във Финландия търсенето също е много високо. Местните търговци са отчели дефицит на смартфона. Например, операторът Elisa съобщи, че е продал всички налични 5000 апарата Nokia Lumia 920 само в периода на предварителните поръчки (продажбите в страната започват днес), а останалите потребители, които желаят да закупят смартфона, ще трябва да изчакат до декември.

Ако не броим iPhone 5, двата най-горещи апарата тази есен – това са Nokia Lumia 920 и Samsung Galaxy Note II. Samsung, която е лидер на пазара на смартфоните, с всички сили промотира своя нов гигантски смартфон по целия свят (доста успешно между другото).

Ако трябва да сравним тези два модела по популярност, то това е доста трудно – Nokia все още не е разкрила подробности за обема на продажбите на новото си устройство. Но според ресурса BGR – журналистите са сравнили популярността на двете устройства, изхождайки от съотношението на заявките за търсене в популярните търсачки на трите пазара – Бразилия, Индия и Франция.

Например в Бразилия Note II е пред Lumia 920 от отдавна със значителен ръст. На 2-ри ноември, съотношението е било 100:32 търсения в полза на апарата от Samsung.

В Индия, ситуацията е много подобна. На 22 октомври, съотношението е било 100:19, а на 22 ноември – 63:24.

Във Франция се намира един от най-успешните пазари за Samsung в Европа. Ако в Германия или Англия, хората са лоялни към марката Nokia, то тогава тук потребителите предпочитат апаратите на Samsung. На 24 октомври съотношението е било 100:20, а сега е 74:35.

Според данните може да се каже със сигурност, че Nokia Lumia 920, с макар и непознатата за много потребители операционна система, набира популярност по целия свят.

0 0 глас
Оценете статията
Абонирай се
Извести ме за
guest
16 Коментара
стари
нови оценка
Отзиви
Всички коментари