Компанията HMD Global обяви, че ще проведе голяма презентация на 27 април тази година, на която ще покаже новия смартфон Nokia X6.

Досега се предполагаше, че презентацията ще бъде посветена на обновения смартфон Nokia X (оригиналният модел излезе през 2014 година). Имаше твърдения, че може да бъде представен и флагманския Nokia 10. Според информацията на популярния уеб-портал Gizchina, на презентацията ще бъде показан смартфонът от среден клас Nokia X6.

Устройството ще заеме мястото между Nokia 6 (2018) и Nokia 7 Plus в портфолиото на производителя. Според тази информация, телефонът ще има 5,8-инчов дисплей със съотношение на страните 19:9. В търговските мрежи ще се продават две модификации. Те ще се различават по процесорите – MediaTek P60 и Qualcomm Snapdragon 636. Първата версия ще има 4 GB оперативна памет, а втората – 6 GB.

Основната камера на смартфона Nokia X6 ще бъде двойна с висококачествената оптика на ZEISS. Устройството ще се продава с предварително инсталираната операционната система Android 8 Oreo.

Gizchina обяви и цените – $258 за модела Nokia X6 с процесор на MediaTek и $287 за версията с чипа Snapdragon.

2
ДОБАВИ КОМЕНТАР

avatar
2 Коментари
0 Отговори на коментарите
1 Последователи
 
Коментарът с най-много реакции
Най-горещият коментар
2 Автори на коментарите
Jonnytoфен Автори на последните коментари
  Абонирай се  
нови стари оценка
Извести ме за
фен
фен

И каква е датата на анонса,че нещо не се разбира от статията?

Jonnyto
Jonnyto

Статията е изключително зле написана, а също така по-скоро модела наследява Nokia X6, която беше със Symbian S60v5