Всеки ден в света се появяват все повече смартфони, оборудвани с прорез в екрана. Първият популярен телефон с тази особеност се превърна iPhone X. Както често се случва, производителите на Android-смартфони започнаха да копират външния вид на продукта на Apple.

Финландската корпорация HMD Global също не остана по назад, пускайки евтиния премиум-телефон Nokia X6, който засега може да се купи само на територията на Китай.

Дисплеят на смартфона Nokia X6 получи прорез в горната част, макар и да е доста компактен. На много хора тази особеност не им харесва, тъй като те я смятат за реален „недостатък“ на мобилното устройство.

Съдейки по всичко, недоволните от тази характеристика се оказаха толкова много, че компанията HMD Global реши да предприеме невероятна стъпка, която първоначално не бе предвидена.

В новия фърмуер на Android 8.1 Oreo, на базата на който телефона работи, бе вградена специална функция, позволяваща да се отървете от прореза.

Чрез инсталиране на най-новата актуализация на операционната система, в настройките на Nokia X6 се появява специална опция, позволяваща скриването на силуета от екрана на мобилното устройство. На това мястото отляво и дясно прорезът става абсолютно черен, но в тези области продължава да се показва различна информация – време, индикатор на батерията, състоянието на мрежата, както и много други подробности, които могат да бъдат полезни по време на използване на мобилното устройство.

По този лесен, но достатъчно хитър начин, компанията-производител успя да отърве Nokia X6 от най-главния му недостатък, от който недоволстваха много хора. Това трябва да се отрази положително върху популярността на телефона. Сега собствениците ще могат сами да решат дали да оставят прореза в екрана, или пък да го скрият.

5
ДОБАВИ КОМЕНТАР

avatar
3 Коментари
2 Отговори на коментарите
5 Последователи
 
Коментарът с най-много реакции
Най-горещият коментар
5 Автори на коментарите
Аз ве азOceanic815TGRTitoПотребител Автори на последните коментари
  Абонирай се  
нови стари оценка
Извести ме за
Потребител
Потребител

Браво на Нокиа пак скрихте шапката на другите с този хитър ход!!!

Tito
Tito

Тази функция е има при LG G7.

Oceanic815
Oceanic815

Харесва ми сарказма ти 🙂

TGR
TGR

Първо не са го „измислили“ това HMGlobal или така наречената Нокиа а други го имплеметираха това нещо.
Второ показва, че това е „тъпа“ недоизмислена мода, която повечето хора не харесват включително и аз.
Дано колкото бързо „изгря“ тази „мода“ толкова бързо и да изчезне/загасне.

Аз ве аз
Аз ве аз

Essential phone е първия телефон, който видях с прорез. Това, което сте написа горе, че Android производителите копирали Apple е лъжа.