Nubia анонсира първия в света смартфон със 144 Hz дисплей

1
828

Android устройствата постепенно догонват персоналните компютри не само по броя хитови игри, но и по другите характеристики. Основателят и генерален директор на бранда Nubia анонсира новия геймърски смартфон Red Devil 5G. Най-характерната особеност на новото мобилно устройство е внушителната кадрова честота на екрана, който е съпоставим с характеристиките на геймърските десктоп монитори за киберспорт.

Производителите на смартфони сравнително наскоро започнаха да използват матрици с кадрова честота 90 Hz, като вече се представят и мобилни телефони със 120 Hz кадрова честота. Nubia отива по-далече: компанията възнамерява да предложи максимална плавност на изображението чрез нов дисплей със 144 Hz матрица.

Новият бърз екран на Nubia Red Devil 5G се разработва и произвежда от компанията Visionox, която преди време представи дисплеите за Xiaomi Mi Mix Alpha и Mi Note 10.

Според тази информация, новият флагмански смартфон Nubia Red Devil 5G ще се базира на представената наскоро система върху чипа Snapdragon 865, която предлага двойно по-голяма производителност в сравнение с предишната SoC. В смартфона се използва и модема Snapdragon X55 5G. По този начин Nubia Red Devil 5G става първият 5G флагман със SoC Snapdragon 865 и 144 Hz екран.

Засега не са обявени датата на излизане и цената на Nubia Red Devil 5G

1
ДОБАВИ КОМЕНТАР

avatar
1 Коментари
0 Отговори на коментарите
0 Последователи
 
Коментарът с най-много реакции
Най-горещият коментар
  Абонирай се  
нови стари оценка
Извести ме за
МъдиУотърс
МъдиУотърс

Не че казвам нещо против телефона или идеята за характеристики, но ако изображението в края на статията е тяхно, от маркетингова гледна точка е едно от най-ужасните. Буквално реклама за това, че ще ползват 144hz екран и отдолу течност, която лесно се интерпретира, като пикня. Бих скрил заплатата на маркетинг отдела xd