Nubia Red Devil: геймърски смартфон с 10 GB RAM, SoC Snapdragon 845 и цена $560

3
924

Малко след Xiaomi, анонсирала смартфоните Black Shark Helo и Mi MIX 3 с 10 GB оперативна памет, компанията Nubia също представи на пазара мобилно устройство с 10 GB RAM. Това е Red Devil, представен преди няколко часа в Китай.

Геймърският смартфон Nubia Red Devil се базира на флагманската SoC Qualcomm Snapdragon 845 и разполага с 10 GB оперативна памет тип LPDDRX4 и 256 GB флаш-диск. За разсейването на топлината се използва водно охлаждане, което намалява температурата на чипа с 13,2 градуса по Целзий. Благодарение на този охладител, процесорът може да работи с максималната си тактова честота, без да прегрява и да намалява производителността си.

В смартфона Nubia Red Devil се използва специална акустична система, базирана на усилвателя SmartPA с хардуерната поддръжка на DTS. Устройството разполага със специален бутон за активиране на геймърския режим, който увеличава до максимум производителността на процесора., включва RGB подсветката и 4D Shock функцията.

Геймърският смартфон Nubia Red Devil вече може да бъде предварително поръчан, засега само в Китай. Цената на конфигурацията с 10 GB оперативна памет и 256 GB флаш-диск е $560, което не е много за предлагания хардуер.

3
ДОБАВИ КОМЕНТАР

avatar
3 Коментари
0 Отговори на коментарите
1 Последователи
 
Коментарът с най-много реакции
Най-горещият коментар
3 Автори на коментарите
tv entertainmentTechheadДимитър Автори на последните коментари
  Абонирай се  
нови стари оценка
Извести ме за
Димитър
Димитър

Абсолютно никъде не открих нищичко за тази новина. Сигурни ли сте, че изобщо е истина?

Techhead
Techhead

10GB RAM, 256GB ROM, зверски процесор и всичко това за селфита и качването им във Фейсбук. Това не мога да го разбера. Поне да направят приложения за обработка на изображения, например добавена реалност.

tv entertainment
tv entertainment

Лично на мен ми е интересно как е реализирана циркулацията на охлаждащата течност в конструкцията и как е минимизиран риска от евентуално съприкосновение на влага с електронните компоненти. Всеки телефон понякога бива неволно натиснат, изтърван, ударен и т. н.