Ofcom: Една трета от пълнолетните британци имат смартфон

0
26

Около една трета от пълнолетните британци притежават смартфон. Това сочат данните, с които разполага местният телекомуникационен регулатор Ofcom, информира BBC.

Най-популярната марка на Острова е iPhone. Тази линия от смартфони се произвежда от Apple. Американската компания наскоро се изкачи до първото място в света по произведени количества от смартфони. Сред тийнейджърите най-популярни са умните устройства на RIM от серията Blackberry.

Информацията е представена от Ofcom под формата на доклад, наречен Communications Market Report. В него се казва, че увеличената популярност на смартфоните е довела до рязък скок в използването на мобилен интернет. С помощта на смартфони и таблети най-често е отваряна социалната мрежа Facebook. По информация към декември 2010 година, британците са прекарали в рамките на най-голямата социална услуга общо 43 милиона часа, чрез своите мобилни устройства.

Според Ofcom, 58% от притежателите на смартфони са мъже, а останалите 42% са от женски пол. При децата на възраст от 12 до 15 години тенденцията е обратна. Момичетата със смартфони са 52%, а момчетата са 48%.

37% от пълнолетните потребители и 60% от децата са признали пред Ofcom, че са пристрастени към използването на смартфоните и за нищо на света не биха се разделили с тях.

0 0 гласа
Оценете статията
Абонирай се
Извести ме за
guest
0 Коментара
Отзиви
Всички коментари